Stabil 3-0 seger för Ariana FC mot Gislövs IF

På söndagen visade Ariana FC att formen är på rätt väg. Andra raka hemmamatchen och andra raka segern med 9-0 i målskillnad totalt.

Gislövs IF är laget som jagat Ariana i tabellen och ligger strax bakom. Ett fysiskt lag som Ariana truppen haft väldigt svårt med under åren. Under våren blev det 0-0 på Gislövs IP, men Arianas sommarvärvningar har gett laget ny luft under vingarna och man spelar numera med ett stort självförtroende.

Första halvleken inledde Ariana väldigt piggt  och tog tag i spelet med ett rappt och snabbt passningsspel. Chanserna avlöste varandra men bollen ville inte in. Men i den 8:e minuten kom Zaman runt på kanten och spelade bollen in till en het Ghassan som tryckte in bollen i den bortre delen av målet. I den 20:e minuten har vi ett mönsteranfall som byggs upp redan nere i backlinjen. Klapp-klapp-spel hela vägen där Ymridin kommer på avslut med ett distinkt skott. En stabil 2-0 ledning för Ariana som spelar av resten av halvleken.

Andra halvlek börjar med ganska lågt tempo och presspelet kändes inte igen från förra matchen, och träningarna under veckan. Ariana har fortfarande kontroll på matchen och låter inte Gislöv skapa något farligt. I den 75:e minuten kommer dock spiken i kistan när Edriss vänder bort två Gislöv spelare på vänsterkanten och spelar Afzal, som inte gör några misstag, till ett bra läge och trycker dit tredje målet.

I den 78:e åker vi dessvärre på en utvisning och väljer att hålla tät bakåt och stänga hem matchen.

En bra match totalt sätt. Vi är trygga och äger matchen och bollinnehavet. Inte lätt när man saknar 7-8 viktiga spelare men grabbarna visar en otrolig kämpaglöd och fin form som kan vara avgörande i vår fortsatta jakt på div 5. – Omid Hushmand

Foto: Claes Thureson