Första kvalmatchen blev en rysare på bortaplan

Den första kvalmatchen till Div. 5 spelades på bortaplan mot IFK Rössjöholm, och Ariana-lägret hade hyrt en buss för att åka upp till Munka-Ljungby tillsammans med sina supportrar. Matchen inleddes med en tyst minut för Labinot Harbuzi som lämnade oss i veckan.

Den första halvleken startade med en hård kamp från minut ett och IFK Rössjöholm gjorde ett bra defensivt arbete, medans Ariana försökte rulla boll och skapa lägen. Edriss Hushmand var het och försökte komma in på sin kant flera gånger men blev tacklad och skadade axeln. Inbytt blev Afzal Sangin som efter några minuter direkt skapade matchens hetaste målchans, med ett skott som hamnade strax utanför målet. Halvtidsresultatet förblev 0-0 och matchen var mycket spänd.

I den andra halvleken lyckades IFK göra ett chockerande mål på Ariana och oron började växa. I den 65:e minuten lyckas Ariana få till en kvittering då inbytte Shabir Jaghori går in i svår nickduell och lyckas få bollen in i mål.

Ariana-spelarna fortsätter sedan spela offensiv fotboll och supportrarna klappar och skriker för att spelarna ska sätta dit ledningsmålet.

I den 92:a minuten då de flesta börjar tappa hoppet, får Ariana en sista hörna innan domaren tänkt blåsa av matchen. En låg hörna slås av Saber Azizi in i boxen mot Zahoor Suleman som krigar och kämpar för att sätta in den i mål. Skottet avlossas till slut, och vändningen 1-2 var ett faktum. Supportrar och spelare springer in på planen för att fira ledningsmålet och matchen avslutas med en vinst i den första omgången av kvalet.

 

Målskyttar:

  • 1-0 Axel Hansen
  • 1-1 Shabir Hussain Jagori
  • 1-2 Zahoor Suleman

 

Nästa match:

Datum: Lördagen den 20: oktober
Tid: 14:00
Plats: Hyllie IP