Ensam serieledare efter fem raka vinster

Det var dags för vår femte match. Två toppkandidater spelade kvällen innan och en vinst skulle innebära att vi var på ‘pole position’ i tabellen. Det gällde för våra Lejon att klara av att hantera dels pressen att lirka upp en motståndare som skulle backa hem och inte riskera något, men också att vinna när det är ett måste.

Klagstorp för dagen var väldigt disciplinerade och blottade sig inte gärna med att anfalla med mycket folk utan satsade mest med sina fyra offensiva killar på kontringar. De var kompakta och gick även hårt in i närkamperna. När ett lag backar hem så är det väldigt viktigt att spela bollen med fart och inte tappa den i fel lägen och Lejonen var väl förberedda på hur de skulle spela. Vi vårdar boll med stort tålamod och även om man som tränare önskar att bollen skall gå ännu snabbare på ett och två tillslag så tycker jag att vi varierar spelet på ett moget sätt precis som vi hade pratat om innan matchen. Det kändes tryggt under hela första halvleken även om Klagstorp väntade på sina lägen. Det enda som behövdes var ett mål för att motståndarna skulle öppna upp sig. Saber Azizi träffade krysset med ett välplacerat skott som dansade på mållinjen och vi hade några försök till utan att lyckas göra mål.

Det dröjde till slutet av första halvlek där vi äntligen skulle få utdelning på vårt spelövertag. Vår anförare Norlla Amiri som tidigt i matchen fick ett slag i huvudet men repade sig skulle nå högst på ett fint inlägg och nicka bollen i ribban för att sedan snabbt reagera på returen och dra till som en kobra otagbart för målvakten. 1-0 i halvtid var ett faktum.

Vi pratade i paus om viktiga detaljer som vi skulle ta med oss in i halvlek två. Det dröjde ca en kvart för vårt andra mål, regisserad av Ali Jagori som drog till med ett otagbart skott. Ali är en av spelarna med bäst skott teknik i laget vilket han visade vid målet utan att tveka. Detta med båda fötterna dessutom.

Ali Jagori
Ali Jagori avlossar ett skott som leder till 2-0

På bara farten fick vi även göra 3-0 genom Edriss Hushmand som föregicks av en fin skottfint knappt fem minuter efter 2-0 målet. Edriss var väldigt nära på att göra ett och två mål till utan att ha marginalerna denna dag. Att han försöker och ständigt hotar med löpningar i straffområdet kommer resultera i flera mål under säsongen för hans del. Glädjande var att även Omid Hushmand var tillbaks efter skadan.

Walid Shams var tillbaks som dirigent på mittfältet och betyder mycket för båda riktningar i spelet. Zahoor Suleman fick för dagen spela i en ovan position som ytterback och löste det briljant.

Positivt var att alla spelare fick äntra planen även om vi lite onödigt släppte in ett mål på slutet. Andra halvlek dominerar vi fullständigt och visar än en gång att vi orkar mer p.g.a vårt varierade passningsspel som motståndarna inte riktigt mäktar med.

Killarna återhämtar sig med lättare pass på egen hand på måndag och de som inte spelade kör lite tuffare på egen hand så siktar vi in oss på matchen mot Oxie redan på onsdag kväll.

Önskar alla medlemmar en glädjefylld Ramadan och hoppas era önskningar går i uppfyllelse!

//EB

Målskyttar

44′ 1-0 Norlla Amiri
61′ 2-0 Ali Jagori
65′ 3-0 Edriss Hushmand
85′ 3-1 Dardan Kastrati

Foto: Claes Thureson
Bilder från matchen kommer läggas upp på vår Facebook sida.

Nästa match:

Oxie SK– Ariana FC
Datum: onsdagen den 8:e maj
Tid: 19:00
Plats: Oxievångs IP
ariana fc