Om klubben

Om klubben

Historia

Ariana FC grundades sommaren 2015 i Malmö, av ett gäng ungdomar uppvuxna i Malmö med målsättningen att ta sig hela vägen upp till Allsvenskan. Med stöd av vänner lyckades fotbollsspelaren och ordföranden, Norlla Amiri, tillsammans med barndomsvännen och sportchefen Omid Hushmand, snabbt få ihop ett slagkraftigt lag, och första tävlingsmatcherna drog igång 2016.

Säsongen 2016

Första året spelade Ariana FC i reservdivisionen och laget slog nästan alla motståndare i serien med två siffror. Motståndarlagen var chockade varje gång de spelade mot Ariana FC då laget bestod av spelare som kommit ner från högre divisioner och drog till sig enormt mycket publik. Säsongen 2016 vann Ariana FC publikligan med ett publiksnitt på 125 personer per match.

Ariana FC tog sin första serieseger 2016 och året därpå började man spela div. 7 fotboll.

Säsongen 2017

Ariana FC fortsätter skörda vinster under 2017 och vinner sina matcher med stora siffror. Sportchefen och anfallaren Omid Hushmand är het och vinner skytteligan med 18 gjorda mål.

I mitten på säsongen börjar laget dras med skador och en viss oro uppstår. Men laget lyckas ändå vinna serien och tar sig vidare till division 6.