Om klubben

Om klubben

Historia

Ariana FC grundades sommaren 2015 av ett par aktiva fotbollsspelare uppvuxna i Malmö med målsättningen att sätta färg på Malmöfotbollen genom att skapa en ny och modern klubb som ska ta sig hela vägen upp till Allsvenskan. Medvetna om att det inte skulle bli en enkel uppgift, satte man igång arbetet med att skapa en organisation för att uppnå målet.

Ledningen bestod av kända profiler inom Malmöfotbollen som bland annat Norlla Amiri, Omid Hushmand och Saber Azizi. Man fick snabbt ihop ett slagkraftigt lag och de första tävlingsmatcherna började man spela på Hyllie IP i reservserien 2016. Motståndarlagen blev ständigt överraskade när de skulle spela mot nybildade Ariana då laget bestod av spelare som kommit ner från högre divisioner och drog till sig enormt mycket publik.

Ariana FC slog nästan alla motståndare de första två åren med tennissiffror, och på sex år har nu klubben lyckats avancera sex divisioner. Vilket är ett svenskt fotbollsrekord. Inför säsongen 2022 blir det spel i division två för första gången och man anses vara favoriter att ta hem serien.

Breddverksamhet

Under året 2019 drog föreningen igång sin ungdomsverksamhet på Kroksbäcks IP, och på mindre än tre månader lyckades man nå över 100 barn som ville vara med i Arianas ungdomssatsning.

Med rätt förutsättningar har ledningen ett mål att ha en ungdomsverksamhet med både pojk- och flicklag bestående av ca 500 barn och ungdomar fram till år 2025.  

Utöver ungdomsverksamheten startade Ariana FC ett lag i Korpen för herrar 2018 och ett damlag spelade five-a-side under 2020. Ariana FC har även ett lag för nyanlända som spelar spontanfotboll för att hålla sig aktiva under vinterns långa nätter.