Ariana fick bara oavgjort i en sevärd match

Matchrapport: FC Bellevue – Ariana FC 2-2 (1-0)

En uppvärmning i strilande regn och sedan en sevärd match i höstens solsken mellan två skickliga lag som slutade 2-2.

Matchen började med ett snabbt baklängesmål för Ariana FC och Bellevue tog ledningen i den andra spelminuten. Spelmässigt började Ariana-spelarna att dominera matchen och skapade många anfallslägen. FC Bellevue försvarade sig som ett handbollslag, men var skickliga på att kontra och skapade en hel del chanser. Ytterligare ett misstag i positionsspelet gav FC Bellevue en 2-0 ledning, men Ariana-spelarna gav aldrig upp och tryckte på för fullt. Ariana ändrade om formationen till en trebackslinje och två nya anfallare klev in. Första målet kom genom Umid Azizi i den 77’e minuten och den efterlängtade kvitteringen kom till slut i den 90:e minuten. Ariana var även ytterst nära att ta ledningen i matchens allra sista spark, men domaren blåste av och matchen slutade 2-2.

“Övertron på oss själva kan straffa oss ibland. Vi bjuder på enkla misstag som straffar oss. Dags för oss att komma ner på jorden. Men att komma ikapp 2-0 när det är endast 13 minuter kvar visar lagets styrka. Vi visade karaktär i andra halvlek och det ska vi ta med oss till nästa match” – Omid Hushmand

Matchens bästa spelare: Haris Hakimi

Motivering: Haris räddade kvar Ariana i matchen genom sina många fantomräddningar. Flera gånger kunde FC Bellevue bryta sig igenom försvaret och mittfältet för att komma till skottläge, men Haris stod oftast rätt i målet och räddade skott efter skott.  

Målskyttar:

77’ Umid Azizi
90’ Shabir Jaghori


Foto: Claes Thureson ?