Seger och avancemang till kvartsfinal i Malmömästerskapet

Ariana FC gör en stabil match och vinner mycket rättvist i dagens MM-match mot seriekollegan BK Flagg med 2-1, efter 1-1 i halvlek.

Inledningen av matchen präglades av mycket boll och fina kombinationer av Ariana, men framför mål var man dock lite ineffektiva. I den 30:e minuten kontrar BK Flagg och får en enkel straff när bollen tar på en försvarare. Motståndarna sätter straffen hårt i krysset och ställningen blir 1-0.

Men glädjen varade inte dock länge för hemmalaget. Två minuter senare slår Emil Kadhum ett fantastisk inlägg från högerkanten som Norlla möter på volley och pang boom satt 1-1 bakom nätmaskorna. Den första halvleken slutade 1-1, men med ett ganska bra övertag för Ariana både spel- och chansmässigt.

I den andra halvleken chocköppnade hemmalaget Flagg och hade en bra period där man pressade högt och vann bollar, samt skapade några hörnor men utan att få utdelning. Efter anstormningen började Ariana få ordning på sitt spel igen och började äga boll och skapa chanser. I den 72:e minuten skulle avgörandet falla. Saber Azizi kommer fri på kanten och drar en försvarare genom en glidtackling, vinner bollen och skjuter in 2-1 med vänsterfoten.

Med lite mer skärpa framför mål hade Ariana kunnat lämna denna match med ett par mål till. Segern var lagets andra på tre matcher i gruppen, och man är vidare till kvartsfinal.

I takt med att serien närmar sig börjar även spelet och pusselbitarna sättas på plats mer och mer. Ett mer elakt Ariana framför mål är ett mycket farligt lag för dem flesta Malmölagen.

Nu vässar lejonen tänderna och vi siktar på nästa trepoängare.

Ett stort tack till alla inblandade idag men framför allt våra helt underbara supportrar. Vi finns för att ni finns!

#ForzaArianaFC