Ariana stänger truppen med flera nyförvärv

Dagen innan seriepremiären är klubben glada att kunna presentera flera nya spelare och därmed stänga truppen inför kommande säsong i Ettan Södra.

Sedan klubben blev klara för spel i Ettan har man jobbat intensivt med att förstärka truppen med nya kvalitativa spelare. De flesta av spelarna som presenteras idag har varit med under större delar av försäsongen och är nu helt klara för spel. Här nedan följer en kort presentation om samtliga av spelarna:

  • Edriss Hushmand, 24 år – En ettrig och teknisk yttermittfältare och ytterback. Återvänder till Ariana FC efter en säsong i FC Rosengård.
  • Felix Dahlberg, 16 år – En supertalang och mångsidig mittfältare som har hela framtiden framför sig. Vi tar med honom till Malmö Stadion från Hyllie IP.
  • Sufyan Abuzayda, 21 år – En snabb, stark och ung spelare som kan göra nytta på många positioner. Kommer senast från spel i Ettan förra säsongen med IFK Malmö.
  • Stefan Arnshed, 25 år – En ledare och tuff mittback som gärna tar ansvar. Ansluter med rutin från Ettan efter fem säsonger i Lunds BK.
  • Patrick Dyrestam, 27 år – Snabb mittback med bra fötter som inte kommer att förlora en duell i Ettan. Ett fysiskt monster som har rutin från säsonger i Superettan med bland annat Syrianska FC.
  • Max Van Herk, 24 år – En reslig och orädd målvakt med en fantastisk karaktär. Anslöt till truppen under träningslägret och spelade i holländska andraligan förra säsongen.
  • Vidar Egly, 19 år – Ung och ambitiös målvakt med enorm potential. Kommer senast från spel i division 2 med FBK Balkan.
  • Jesper Andersson, 25 år – Ännu en fin målvakt med erfarenhet av divisionen och som med sina 199 cm blir en tillgång.
  • Omid Popalzay, 27 år – fantastisk mittfältare med bra rörlighet och tillslag samt internationell erfarenhet. Har spelat 25 landskamper med afghanska landslaget och kommer senast från spel i bangladeshiska Premier League.

Kommentar från sportchefen Omid Hushmand

– Under försäsongen har vi jobbat tålmodigt och metodiskt med truppbygget. Som klubb har vi ingen ambition att kliva in i Ettan för att klappa. Vi vill kliva in för att dansa och ta över. För det krävs det hårt jobb och kvalité i truppen på alla fronter.

Det har varit en stor men medveten omsättningen av spelare. Vi har lyckats hämta in 16 nya spelare med kvalité, karaktär och en enorm hunger. Vi har även lyckats med att förlänga med 12 spelare från föregående säsong. Det blir en fantastisk konkurrens om platserna vilket kommer att ha en betydande roll för oss under matcherna och ju längre säsongen lider, säger sportchefen Omid Hushmand.

#ArianaFC