Tommy Ringblom

Exklusiv intervju med Tommy Ringblom inför morgondagens match mot LB07

Om vi börjar med förra veckans vinst mot Lödde.  Vad är dina personliga känslor efter en sådan spännande seriefinal?

Det var givetvis en väldigt viktig match, mellan seriens två absolut bästa lag. En väldigt skön och viktig seger men min känsla var som vanligt återhållsam eftersom ingenting är färdigt än. Vi har nya rekord att slå. Nya motståndare att besegra. Jag firar en gång om året och det är när en serie har vunnits.

Ariana FC slog publikrekord med ca 1000 personer på läktaren. Var det även ett personligt rekord för dig som tränare att coacha ett lag under en match med så många åskådare? Hur kändes det i så fall?

Inramningen var fantastisk. Den publiksiffran krossade mitt tidigare rekord många gånger om. Det kändes som att alla var där. Tack vare publiken och den stämningen de byggde upp måste jag säga att det är en av de häftigaste matcherna jag varit med om. Man känner sig nästan odödlig. Att ha så många personer i ryggen är en mäktig känsla.  

Imorgon är det dags för bortamatch mot LB07, som flyttade matchen till Limhamns IP på grund av Arianas åskådarantal. Hur känns läget i truppen inför matchen?

Efter en sådan total urladdning som det var mot Lödde, har vi lagt en hel del fokus på att återhämta oss och ladda om mentalt. Vi saknar Adi som väldigt olyckligt fick sitt tredje gula kort senast, annars kommer vi med full trupp. Jag är helt säker på att vi kommer till LB matchen med rätt inställning och med målet att fortsätta krossa klubbrekordet på antal raka segrar. Jag hoppas även att vår publik kommer att närvara så att det känns som ytterligare en hemmamatch.

Du var i LB07 i nästan 8 år innan du lämnade för FC Rosengård. Kan du berätta lite detaljer för Ariana-supportrarna om hur du kom dit och vilka roller du hade i föreningen innan du tog över som huvudtränare?

Jag kom till LB07 som hjälptränare till Sven Sjunnesson och Almir Buhic i division 1. Det året åkte vi ur och Almir tog över som huvudtränare. Jag blev då assisterande tränare tillsammans med honom. Efter Almir lämnade, tog Björn Peters över och det året åkte vi ner trean. I trean tog Alexander Burman över och jag fortsatte som assisterande tränare. Det året åkte vi ur för tredje året i rad. I slutet av det året fick jag ansvaret som huvudtränare för a-laget. Då var vi mer eller mindre redan ute och på väg ner i division. 4. I division 4 var målet väldigt tydligt. Att stoppa raset. Det gjorde vi med hjälp av en mix av vår gyllene generation, födda 98:a och lite mer erfarna spelare.

När du väl tog över som huvudtränare lyckades LB07 kliva upp i seriesystemet igen efter ett fritt fall från division ett till division fyra. Men efter ett avancemang till division 2 med dig vid rodret tog resan slut, och du skrev på för FC Rosengård förra säsongen. Varför fortsatte du inte som tränare för LB07 i ”tvåan”?

Jag älskade LB07 som klubb och alla människor runt a-laget och framför allt spelarna som hade varit med på mycket av resan. Det året vi vann trean så började mycket att förändras och nya personer kom in som skulle sätta sin prägel på klubben och a-laget. Jag var till en början positivt inställd till detta då man behöver vara flera personer för att fortsätta växa. Jag märkte dock att dessa personer ville ta klubben i en helt annan riktning. Jag tycker inte heller att förändringarna gjordes på rätt sätt. Kommunikationen var dålig och det visades ingen ödmjukhet eller respekt till varken oss i ledarstaben eller till spelarna i truppen. Det var spelarna som hade tagit oss till division 2 och jag tyckte att de förtjänade mer respekt. I slutet hände mycket tråkiga saker och jag ville bryta mitt kontrakt med omedelbar verkan. Största delen av truppen lämnade den vintern och allt vi hade byggt upp revs på några månader.      

Division 2 förra året avslutades med att LB07 trillade ut ur serien och att du avslutade ditt uppdrag i FC Rosengård. Ödet förde dig samman med Ariana FC och nu leder du division tre med 12 raka segrar i bagaget. Är du nöjd med vad livet har att bjuda på?

Ironiskt nog träffade jag Omid och Norlla på just en LB match. Den första fotbollsmatchen jag var på sen jag lämnat Rosengård. Just nu är det svårt att klaga. Jag längtar till varje träning och match. Det är ett otroligt skönt gäng. Veckans höjdpunkt är att tillsammans med alla våra supportrar få fira och dansa in tre nya poäng. Ariana har på kort tid blivit en stor del av mitt liv och jag är mycket glad över att ha kommit hit. Forza!!

Kan vara en bild av 3 personer, personer som står, utomhus och text där det står ”EST. ST.2015 2015 ÖRESUNDS HÄLSAN 12 NOVLINE”
Tommy Ringblom firar sin 12:e raka seger med fansen!