Viktig seger för Ariana FC

Ariana FC – Lilla Torg 4-3 (2-0) – Gruppspelsmatch i Malmömästerskapet

En bra första halvlek bäddade för seger i dagens MM-match hemma mot seriekollegan Lilla Torg FF. Efter en tung käftsmäll i förra veckan för Ariana FC i en träningsmatch borta mot FC Trelleborg, och många tongivande spelare borta, valde man att ligga lågt och kontra i dagens match. Ariana lät Lilla Torg rulla boll, mest på egen planhalva, men hade svårt att skapa några farligheter. Men när Ariana stack upp och rörde om i grytan, så blev det genast farligt. 

Efter flera lägen tog Ariana till slut ledningen genom Shabir Jagori som kämpade sig fram till ett avslut och tryckte till 1-0. Ariana fortsatte rulla boll och lyckades avsluta den första halvleken genom Omid Hushmand som placerade in 2-0 i det bortre hörnet.  

Det kompakta och cyniska Ariana från första halvlek valde att ta en tupplur i början på den andra halvleken, och det utnyttjade gästerna genom att både reducera och kvittera. Lilla Torgs kvitteringsmål är något man inte ser varje dag. En kanon i krysset och varningsklockorna började ringa hos hemmalaget som behövde komma igång igen.

Efter några byten fick laget ny energi och kunde återigen ta ledningen genom Omid Hushmand som petade in 3-2. Men även denna gången lyckades Lilla Torg jämna ut siffrorna. När 3-3 kom var det knappt 5 minuter kvar och hemmalaget var inte nöjda där och ville inte lämna planen utan en seger. Efter ett anfall där Saber sköt och en Lilla Torg spelare tog bollen med hand fick Ariana FC en chans att avgöra matchen genom en frispark. Årets nyförvärvning Sami Güngör klev fram och sköt ett stenhårt skott som tog i motståndarnas mur och ändrade bollriktningen in till mål. Ställningen var nu 4-3 och hemmalaget kunde stänga butiken i sista minuterna och ta hem en välbehövlig och viktig seger. 

Nu ligger allt i Arianas egna händer. En vinst i sista matchen mot BK Flagg så är man vidare till kvartsfinal i MM. 

Tack till alla spelare som verkligen visade hjärta idag, och ett stort tack till de fantastiska supportrarna som var på plats trots regnet och kylan! ❤

#ForzaAFC