Samer Ali

Samer Ali tar över som ny huvudtränare för Ariana FC

Ariana FC har gjort klart med Samer Ali som ny huvudtränare för den kommande säsongen. Samer tillträder direkt nu i november 2020 vilket kommer ge oss gott om tid för att bygga det “nya” laget för säsongen 2021.

Samer Ali har ägnat hela sitt liv åt fotbollen. Som spelare började hans karriär i BK Olympic och avslutades i IFK Malmö när laget åkte ut från Superettan 2003. Sedan har Samer agerat ungdomstränare i över 13 år hos bland annat MFF och vunnit många titlar. Alltifrån att vinna Malmömästerskapen flera gånger, DM, SM, Nordiska mästerskapen och Gothia Cup. Han har även lyckats ta hem många internationella cuper i Tyskland, Holland, Italien och Turkiet med sina ungdomslag.

– Jag har känt ett enormt sug på att bli tränare igen, men denna gången på seniornivå. Tack och lov blev det med Ariana FC då det är en seriös klubb med höga ambitioner vilket matchar med mina egna. Det var ett enkelt val och mina förväntningar är såklart att bli mästare och ta hem division tre.

För sportchefen Omid Hushmand är Samer Ali en viktig pusselbit i resan mot nya framgångar för Ariana FC.

– Vår ideologi är att satsa ungt och nytänkande, och där passar en ung och mångsidig ‘Sam’ perfekt in. Precis som klubben är även Samer hungrig efter framgångar och jag hoppas få ha honom med i vårt projekt i många år.

Dessutom förvandlas allt som Sam rör vid till guld, inte minst med unga spelare. Utvecklingen i gruppen blir oerhört intressant att följa, framför allt de unga spelarnas.

#ArianaFC