Från bankrånare till kirurg – Boksläpp genom Ariana FC

Stötta föreningen genom att köpa boken ‘Från bankrånare till kirurg’. En verklighetsbaserad roman som är skriven av vår medlem Karim Hotek och berättar om livet i Sverige som ung och nyanländ.

Författaren Karim Hotek från Kroksbäck är en hängiven Ariana-supporter och har själv växt upp i området där Ariana FC idag har sin barn- och ungdomsverksamhet. Som ett led i att stötta föreningen vill han nu att det första boksläppet sker genom vår hemsida och där vinsten skänks oavkortat till föreningen.

Bokens beskrivning:

Amin kom från ett krigshärjat hemland till Sverige, landet med möjligheter. Hans dröm är att bli läkare, men i hans situation är den raka vägen inte alltid den lättaste att ta. Amins drivkraft och påhittighet sätter honom ofta i situationer som många inte hade klarat sig ur. Hur hanterar man omgivningens förväntningar på vem man ska vara, sin egen önskan om lycka och framgång och vad som är rätt att göra?

Till vardags jobbar Karim Hotek som läkare i Jönköpings Län. Hemsidan fick en kort intervju med honom över telefon:

Frågan som alla har på sina läppar. Är boken en självbiografi?

Haha nej! Det är baserat på flera personers liv som har samlats i boken genom en fiktiv person.

Varför skrev du boken?

Jag vill genom denna bok lyfta ungdomar som växer upp i svåra förhållanden. Jag vill genom verklighetsbaserade händelser sprida hopp och ge inspiration till ungdomar att ta den rätta vägen oavsett hur tufft det än kan vara.

Vem är din målgrupp?

Alla som har med ungdomar att göra 2021. Det spelar ingen roll var man kommer ifrån eftersom frestelserna där ute är detsamma. Boken är en vägledning för unga men även föräldrar och äldre syskon. De får ett perspektiv att förstå situationer från flera olika vinklar. Även myndighetspersonal såsom områdespoliser, socialarbetare och många fler hoppas jag kan ha nytta av att läsa den, säger Karim Hotek.

Vill du läsa boken?
Swisha 180 kr (porto ingår) till 123 269 70 01 och ange din adress i meddelanderutan!