Ariana FC satsar på flickfotbollen: “Vill vara en förening för alla”

Ariana FC ställer upp med tävlande flicklag i föreningen för första gången under 2023.
Detta är ett naturligt steg i vår ambition att göra klubben till en av regionens bästa fotbollsföreningar, säger klubbchefen Norlla Amiri.

Under 2019 startade klubben sin ungdomsverksamhet på Kroksbäcks IP och har nu lag i alla åldrar på pojksidan, från fotbollsskolan och P7 ända upp till U19. Denna verksamhet har byggts upp i raketfart trots bristande förutsättningar på anläggningen och nu är det dags för nästa växel.

– Detta är ett naturligt steg i vår ambition att göra klubben till en av regionens bästa fotbollsföreningar. Vi vill vara en förening för alla och tanken är att bygga på med ett nytt lag underifrån varje år för att sedan ha en fullt utbyggd ungdomsverksamhet även på flicksidan, säger klubbchefen Norlla Amiri.

För att styra upp arbetet har föreningen anlitat Jamila Azizi som kommer att leda arbetet och vara en länk mellan ungdomsledarna och klubbledningen.

– Det blir en rolig utmaning att skapa förutsättningar för flickor på Kroksbäck att idrotta och spela fotboll. Jag tror att med vår kunskap, organisation och arbetssätt kan vi bidra till att lyfta flickfotbollen i idrottssvaga områden och därmed också damfotbollen på sikt, säger Jamila Azizi.

#ArianaFC