Sportchefsbloggen: Tankar efter vinsten mot FC Näset

Vinst mot FC Näset med 3-1!

En oerhört skön vinst mot ett av seriens bättre lag. Detta kommer att boosta vårt självförtroende och förhoppningsvis spelar vi mer avslappnat framöver!

En riktig laginsats skulle jag kalla gårdagens match. Vi sliter som djur allihopa, vilket är exakt det jag alltid förväntar mig av er i första hand. Ibland funkar inte spelet, ens touch eller passningspel men man får aldrig sluta kämpa. På ren vilja kan vi vinna matcher också i denna getingbo till serie.

En jämn första halvlek där vi inte kom upp till någon nivå. Men en paus där jag såg i era ögon vad ni ville med andra halvleken och 3 byten som gav ny energi dödade Näset totalt. Vi äger andra halvlek, inget snack om saken. Passningsspelet var inte någon höjdare, och skiftet från kant till kant som vi tränade på gick inte heller så bra, men det är något som vi får fortsätta att träna på och som kommer att bli bättre nu när ni spelar med mer självförtroende. Jag är nöjd med allas insatser ??

Dagens höjdpunkt: Vinsten, att se den riktiga glädjen i era ansikten.

Dagens bästa: Publiken, familjer, mammor, pappor, systrar, kusiner och vänner. Detta är vad fotboll handlar om.

Dagens utlösning: när 2-1 & 3-1 kom. Inte många saker i livet som slår dessa känslor jag hade då hos mig.

Dagens skönaste: att avbytarna kommer in och höjer nivån! Detta kallas lagsport! Alla är viktiga!

Dagens underbara: Alla som kom och hjälpte till, spelare och ledare som inte var med i matchen men kom redan innan samling och förberedda allt för vi tillsammans ska ha en härlig fotbollsmatch! Familj  

Finns så mycket positivt att ta upp men det kanske blir för mycket att läsa.

På minus sidan..

Dagens stora minus: 2 tappade bollar av ett värde på 2700 kr ungefär. Det är jättemycket pengar för en klubb av vår dignitet. Där måste avbytarna samarbeta bättre. Oacceptabelt. Jag letade över hela planen efter matchen, både på insidan och utanför men hittade inga bollar. Jag såg att många barn och familjer lekte med bollarna och är det så att någon har råkat ta med sig hem någon boll så får dem gärna lämna tillbaka våra bollar snarast möjligt!

– Målet vi släpper in. Vissa mål är omöjliga att försvara sig mot men detta är ett mål som vi kan undvika med bättre skärpa och försvarsspel. Därför känns det jobbigt! Men vi kör vidare.

19:30 imorgon! Era åsikter är viktiga för mig om hur ni upplever matcherna och det hela. Allt antecknas.

Vi hörs lions
Forza Ariana FC