Sportchefsbloggen: Mina tankar efter Gylle-matchen!

Tankar efter Gylle-matchen!

Suverän vinst! Härligt härligt härligt! Vi känns verkligen som ett LAG nu. Det känns så mer och mer för varje 90 minuter som vi spelar. Vi försöker rulla bollen och spelar bra fotboll stora delar av matchen. På slutet börjar vi bli slarviga och det får inte hända framöver. Vi kombinerar ett fyndigt anfallsspel med hårt och tät defensiv. Framåt har vi alltid producerat och varit bra men bakåt har det sett lite naivt och slarvigt ut. Men nu börjar vi behärska det bättre och det ser man även på formen hos spelarna. Det är fler och fler som kliver fram och visar fin form.

Vi saknar många tongivande spelare till denna matchen och sammanlagt 10 spelare kunde inte vara med på grund av olika anledningar. Trots det går vi in med pondus, en positiv attityd och dominerar matchen. Styrka är bara förnamnet!

En som har vuxit i sin roll något enormt är Shams, du är underbar just nu! Vattentät just nu där bak! Fortsätt!

En annan som gör sin bästa match hittills är Afzal Sangin. Vår goldenboy är numera en stor man i en pojkes kropp! Agerar smart i spelet och tar dem rätta besluten hela tiden och spelar vacker fotboll. Gör dessutom viktiga mål och assist. Jag ser framemot att jobba ännu mer med dig. Framtiden är ljus för dig!

Men den som stal showen igår var Mustafa. Efter benbrottet och nästan ett helt års frånvaro från fotbollen, har han verkligen kämpat med sin form i år. Musti är en poängspelare, och när det fungerar som igår så är han magisk! Löper kopiöst och pushar laget framåt hela tiden. Gör årets mål ggr 2? och agerar som en riktig kapten i vår älskade kapten Omars frånvaro. Var lika positiv alltid, du behöver ingen kaptensbindel för att vara denna Mustafa eller Muissi som kommentatorn nämnde dig under matchen!

Ymridin, Ali och Danne har varit nyttiga nyförvärv, kommit in rätt i laget och är spelare med fin mentalitet. Ymridin var fantastisk igår. Spelar lugnt och behärskat och gör ett fint mål dessutom. Härligt att se!

Det syns att Zaman plågas av smärtor men kämpar och är alltid underbar att titta på. Den enda jag verkligen väntar på ska hitta toppformen! Det hade varit en boost för hela laget! En bra Zaman under en match är garanti för en vinst! Kämpa på Lion!

Shabir har varit superbra de senaste matcherna, kommit in bra som striker och bombat in 5 mål på fem halvlekar. Igår var dock inte hans dag. Såg mer ut som en sömnig björn. Men sliter och kämpar i varje duell tillsammans med Umid och Danne.

Salim du är en garanti nuförtiden. Varje gång du gör något rätt eller rättare sagt när dina lagkamrater gör rätt och ger dig en boll på den ytan du kommer så är det en given assist direkt. Svårstoppad när du kommer som en raket på kanten! Hasib är så fin när det fungerar för dig! Du spelar på en position som inte är din riktiga och gör det bättre än förväntat.

Safi ser alltid fin ut, nu snackar vi inte om ditt utseende. Stabil insats trots en skada som störde dig hela veckan. Shabaz, du är allt vi behöver men din kropp sviker gång efter annan. Du är stabil och elegant som vanligt. Hoppas att du kan hålla dig frisk framöver! Shirin och Sardar gör båda fina inhopp, liksom Kim som kämpar med att hitta formen och bli kvitt sina skador.

Mahmud… fantomräddningar! Räddar laget när det står och väger. Gör verkligen omöjliga saker till möjliga och gör superman grejer och sånt men… ja sen visar du att du bara är människa trots allt. Målet vi släpper in är inte bara ditt fel men felen där bak syns som en vit prick på en svart tavla! Fokus!!! Men sånt drabbar även dem bästa! Håll huvudet högt!

Dagens bästa: Ariana publiken, alltid! Alla barn, familjer och äldre som alltid finns på våra matcher. Kärlek!

Dagens kanon: Alla vet nog.. ni får välja någon av Mustis mål. Det är en smaksak. Jag gillar den i krysset mer.

Dagens störigast: Insläppta målet. VARFÖR BJUDER VI PÅ DEM HÄR ENKLA MÅLEN???

Dagens underbaraste: När Safi kliver fram till Mahmud och ger han det broderliga stödet efter målet han släpper in. Familj!!

Dagens ögongodis: Fanns massa fina mål att ta men jag tar Zamans 3 touch i luften över killen.

Dagens varmaste: Absolut inte vädret, det är när man ser de sjuka mammorna och papporna från olika familjer som tar sig ändå till våra matcher för att stötta lejonen! Det värmer mitt hjärta enormt! ❤️

Nu så lions… Allt som hänt är historia och betyder inget till nästa match. Och nästa batalj är det enda som finns i våra huvuden! Nu vill jag ha full fokus på nästa uppgift och det som kommer att bli årets match. Nu kör vi!! #Tillsammans

Samling imorgon 19:30.

Även för dem skadade spelarna, kom gärna förbi och umgås en stund.

Träningen startar 20:00

Forza Ariana FC ?

//Omid Hushmand