En poäng vunnen för Liria och två förlorade för Ariana FC

Mållöst derby

Söndagens derby mot serieledarna Liria på Hyllie IP slutade mållöst efter att Ariana FC varit närmast segern. Det var en härlig söndag med bra väder, mycket publik och en härlig atmosfär som låg över arenan. Förväntningarna var höga, precis som det ska vara när två av seriens bästa lag skulle göra upp om viktiga poäng och kampen om första platsen. Hemmalaget öppnade starkt, tog kommandot direkt och mittbacken Linus Nilsson med lite bättre styr på nicken hade kunnat ge Ariana en tidig ledning. Spelmässigt var det dock en jämn kamp men det var Ariana FC som var farligast och man skapade en handfull riktigt heta chanser i den första halvleken. Chanser som borde gett en hemmaledning, men oskärpan framför mål och en duktig Liria målvakt ville annat.

Andra halvleken blev en lång kamp med lite färre chanser, där Ariana FC var laget som skapade ett par farligheter, men den för dagen bästa spelaren i Liria räddade sitt lag med sina räddningar. Två reflexräddningar på mållinjen bland annat. Liria kom aldrig närmre än ett farligt långskott på slutet av matchen som Mahmud i AFC målet fick sträcka ut sig ordentligt efter.

”0-0 och en typisk match med derbykaraktär med mycket kamp och ännu mer vilja. Vi släppte inte riktigt på handbromsen idag. Bra defensiv men framåt slarvade vi mycket på sista tredjedelen, dock med lite tur och bättre skärpa framför mål så hade vi vunnit idag. En poäng vunnen för Liria och två förlorade för Ariana FC.” 

– Sade en aningen besviken huvudtränare Omid Hushmand efter matchen.

 Fotograf: Nisar Mirza