Storseger när Ariana tog emot Gylle på hemmaplan

Ariana FC – Gylle AIF 6-1 (2-0)

37’ Afzal Sangin
40’ Ymridin Gashi
46’ Mustafa Arezoo
55’ Vinkar Khoshawi Essa
55’ Mustafa Arezoo
59’ Mustafa Arezoo
79’ Afzal Sangin

Ariana bjöd publiken på uppvisning när man tog emot Gylle AIF på hemmaplan. Ariana började spela aggressivt i början av matchen, men det var bortalaget Gylle som skapade de farligaste målchanserna under halvlekens första 20 minuter. Vår fantastiska målvakt, Mahmud Bakhshi, gör fantomräddningar och räddar Ariana från att hamna i underläge första halvlek. Matchen fortsätter att vara stel och spänd de första 30 minuterna, men tack vare vår underbara publik så kunde vi sakta men säkert ta över matchen och pressa ner Gylle längre och längre bak på deras planhalva.

Matchen började hetta till när formstarke Afzal Sangin gjorde det första målet i den 37e minuten, och spelet började lossna. Nyförvärvet Ymridin gör sitt första mål för Ariana i den 40:e minuten och den första halvleken avslutades med en 2-0 ledning.

Andra halvleken började med ett snabbt och rappt anfallsspel från Ariana-spelarna, och man lyckades vinna en straff endast en minut in i andra halvlek. Mustafa Arezoo satte straffen, och efter att första målet lossnat för honom denna säsongen, tog han för sig och lyckades bjuda publiken på underhållning resten av matchen. Lite som under säsongen 2016. Mustafas skador har tagit hårt på hans form, men mot Gylle var han het och levererade totalt tre mål. Efter att Gylle hade gjort ett mål i den 55:e minuten, slog Mustafa till direkt efter avsparken, och lyckades göra mål från halva plan. Ett snyggt skott från 25 meters avstånd. Mustafa ‘Sniper’ Arezoo fick stående ovationer från publiken och Gylle hann knappt fira sitt mål. I den 59:e minuten lyckas Mustafa göra sitt tredje mål, då han skjuter rakt in i krysset. Ett äkta hat trick på 14 minuter.

Matchen slutar totalt med 6-1, när Afzal Sangin nätar i den 79:e minuten och laget spelar fin fotboll stora delar av matchen.

För varje match som blir avklarad lyckas laget göra stora framsteg. Till dagens match saknades 8 spelare inför laguttagningen och en dag som denna visar Ariana bredden och styrkan i sin trupp.

Matchen mot Gylle AIF var endast en uppvärmning inför seriefinalen mot Liria den 17 juni på Hyllie IP!

Forza Ariana FC – Säg det högt! Säg det stolt!