Arianas stjärnor dansade hem segern

Matchrapport: Ariana FC – Seveds FK 6-0 (2-0)

Det har varit en minst sagt händelserik sommar för Ariana FC. Det rådde ett missnöje i Ariana lägret efter en svajig halva av säsongen. Klubbledningen genomförde många förändringar under sommaren med avsikt att kunna leva upp till klubbens namn och förväntningar. Under första halvan av säsongen fick spelare och ledare lämna laget, och under en viss tidpunkt var det många som höjde på ögonbrynen och undrade vad som pågick. Men när stjärnspelarna värvades in, en efter en så föddes förhoppningarna och förväntningarna på nytt hos alla som håller Ariana varmt om hjärtat. Igår var det dags för den “nya” Ariana att visa upp sig för Malmö för första gången när serien drog igång igen.

Seveds FK stod för motståndet under dagen och det är ett lag som inte har något att förlora men allt att vinna. Deras taktik var att förstöra för Ariana, och man kom väldigt aggressivt och hungrigt in i matchen med en hög press. Ariana FC hade dessutom inte råd med misstag. Det var en sådan dag där allt var tvunget att vara perfekt. Stora Ariana-familjen, fotograferna och de små fina barnen med sina flaggor och trummor var på plats för att se sina landslagsspelare i Ariana FC lira boll.

Matchen

Ariana ställde och styrde matchen och ägde boll medan Seveds FK sprang och pressade högt. Backlinjen var som en vägg, medans Saber med sina kompanjoner i mitten dansade tango. Det gav i sin tur utrymme för Norlla och hans trio där uppe att dansa samba. 13 minuter tog det innan 1-0 kom. Ett klapp-klapp spel och bollen snett bakom i straffområdet där Ghassan dök upp och dundrade in 1-0. 10 minuter senare skickade Zaman hela Seveds försvar på läktaren och rullade enkelt in 2-0. Trots ett stort spelövertag kom dock Ariana inte närmre än en ribbträff resterande delen av första halvleken och 2-0 stod sig ut.

Kvarten in i den andra halvleken, blev det frispark till Ariana med 20 meters avstånd ifrån Seveds mål. Publiken stod upp och klappade i takt till Zaman som klev fram för att slå friskparken. I nästa ögonblick klickar det i Seveds vänstra kryss. 3-0 var ett faktum och publiken hamnade i extas. Under de sista 30 minuterna gjorde Ariana-truppen 4 byten som gav laget ny energi och 3 nya vackra mål. 6-0 blev slutresultatet och klasskillnaden på plan märktes tydligt när Ariana FC hade mer än 80% av bollinnehavet.