Tim Andersson

Ett lekfullt Ariana besegrade Näset stort på bortaplan

Matchrapport: FC Näset – Ariana FC 0-4 (0-1)

Alla fans behöver då och då en speciell tillställning för att blåsa liv i supporterglöden, och helgens match mot FC Näset på Höllvikens IP blev en riktigt bra fotbollsmatch mellan två väldigt bra lag.

Bortalaget Ariana FC var dock laget som dominerade matchen och slutsiffrorna hade kunnat bli ännu större med lite mer tur, och bättre fokus i avsluten. Matchen mot FC Näset var förlösande och insatsen visade spelarna vad de kan åstadkomma på planen, när spelet fungerar som det ska. Norlla, Zaman och Ghassan dansade runt motståndarnas försvar som ballerinor, och den unga trion i form av Saber, Ali och Waseem på mittfältet, fungerade som en länk både offensivt och defensivt. Något som tidigare saknades tydligt i Arianas spel under våren. Backlinjen var återigen enastående i försvarsspelet, och höll den fjärde raka nollan sedan sommaruppehållet.

Matchrapport:
Den första halvleken började i ett högt tempo och Ariana FC lät sig inte stressas av FC Näsets höga press. Spelarna rullade boll med få tillslag och kombinerade sig fram till flera chanser. Tim var uppe vid flera tillfällen och ytterst nära att ge Ariana ledningen med några nickchanser. Men i den 34:e minuten kom dock hans efterlängtade första mål, via en hörna. Dock inte ett nickmål. En rättvis ledning och chansmässigt var det en ganska överlägsen halvlek för Ariana FC.

Andra halvlek var 7 minuter gammal när Zaman Zadran dribblade bort sin försvarare på högerkanten och sedan placerade in 2-0 mellan benen på målvakten. I det läget tappade FC Näset matchen men det var fortsatt hård kamp över hela banan, och båda lagen spelade stundtals bra fotboll. Under stora delar av matchen bjöd landslagsstjärnan Norlla Amiri på fina finter och dribblingar, och i slutet av matchen kom hans första mål för Ariana, när han kom runt på kanten och distinkt satte dit det tredje målet. Publiken började skrika hejvilt och Höllvikens IP ekade. Stämningen var så underbar att man inte ville att matchen skulle ta slut. I den 85:e minuten klev Ymridin fram och nickade in det fjärde målet och matchen avslutades med 0-4 till Ariana.

Matchens vackraste: Ariana fansen

Motivering: De underbara Ariana supportrarna, ca 90 pers, tog sig ända ner till Höllvikens IP samtidigt som det ösregnade. Under slutet av matchen, bankades och skreks det AFC! AFC! AFC! och spelarna dansade till supportrarnas takt på planen. Underbart att skåda!

Matchens bästa spelare: Ali Masri

Motivering: En match som denna är det svårt att utse den bästa spelaren, men Alis vinnarmentalitet och kämpaglöd får självaste Gennaro Gattuso att framstå som lammet Lambi. Masri gör en stark insats och går helhjärtat in i varje duell, och därför blir han matchens bästa spelare. 

Målskyttar: Tim Andersson (34′),  Zaman Zadran (52′), Norlla Amiri (81′), Ymridin Gashi (85′)

Forza Ariana FC!

Foto: Dr. Nisar Mirza ?