1-0 seger när den är som skönast

Ariana FC – Lindeborgs FF (0-0) 1-0

I den 19:e omgången av serien gästades Ariana FC av Lindeborgs FF. Ett tufft lag som Ariana har haft svårt mot att vinna över tidigare, och dagens match skulle visa sig varför. Vädret var perfekt för en fotbollssöndag och publiken började sakta men säkert fylla Hyllie IP:s läktare för att se sitt favoritlag lira boll. När den stora Ariana familjen samlas så skapas det en genuin känsla som slår allt.

Lagens form inför matchen:

Ariana FC: Laget befinner sig i sin bästa form någonsin, och har efter sommaruppehållet skördat 6 raka segrar i serien med en målskillnad på 26-0.

Lindeborg FF: Ett mittenlag som måste vinna resterande matcher för att ha en chans på kvalplatserna upp.

Matchrapport:

Ariana FC startade matchen med en offensiv uppställning, och ville kontrollera spelet med en anfallsglad fotboll med få tillslag, men Lindeborg gjorde det väldigt svårt. Bussen var parkerad och 11 man på rätt sida gjorde det både trångt och svårt att ta sig igenom deras försvar. Men det stoppade inte Ariana FC från att skapa chanser, och med bara lite mer skärpa så hade man kunnat leda med ett eller två mål redan i den första halvleken.

I den andra halvleken började Ariana trycka på ännu mer, i jakten på det första målet, men i den 62:e minuten går Linus upp i en 50/50 duell och vinner. Domaren springer fram och Linus får några sekunder senare syna det röda kortet. Publiken protesterade och där och då trodde säkert många att det skulle bli tufft att vinna matchen nu, och att det bara var att förberedda sig för en jobbig söndag. Men Ariana FC-lejonen ville annat. Det orättvisa röda kortet var det bästa som kunde hända laget. Det gjorde att man växlade upp och gav ännu mer, och tog fram det där lilla extra som behövs i matcher som står och väger.

Laget gick ner på en 3-backslinje direkt efter utvisningen och tog in ännu en anfallare för att markera att man ville vinna matchen. Publiken började höras mer och mer och chanserna avlöste varandra för Arianas del. Men målet och ledningen saknades. Det är i sådana stunder stjärnor kliver fram. Norlla Amiri bestämde sig för att visa varför han tog steget ner. I den 85:e minuten tog han bollen på halva plan och började ta sig förbi första, andra och den tredje Lindeborg-spelaren, och strax utanför straffområdet avlossade han bössan och 1-0 var ett faktum.

Norlla är värvad för just dessa dagar. Att göra skillnaden.

Det var en riktigt tuff, men väldigt ful match. Bokstavligen ful. Lindeborgs FF kom med avsikten att ta en poäng med sig och göra allt annat än att spela fotboll. Det var mycket maskande, tröjdragningar och slitande i armar. En irriterande match. Men grabbarna trodde hela tiden på det och vi trodde på vår kapacitet. I pausen snackade vi om att ha tålamod och köra på, för målet kommer att komma, och det var precis det som hände. Jag är nöjd, vi äger matchen och det är spel mot ett mål i 90 minuter, trots en man mindre sista halvtimmen, säger Omid Hushmand efter matchen.

Matchens bästa spelare: Saber Azizi

Motivering: En match som denna är det svår att välja matchens bästa spelare. Men Saber visar match efter match att han är ett monster i mittfältet. Hans vinnarmentalitet och enorma löpvilja gjorde att han sprang upp och ner i 90 minuter för att hämta bollen från backlinjen och leverera till spelarna längre upp på banan. Med Saber på mittfältet har Arianas bollinnehav på matcherna förbättrat sig enormt! 

Dagens vackraste: Hyllie-IP efter 1-0 målet!

Motivering: Det är väldigt få lag som kan bjuda på dessa stunder i division 6. Ariana-publiken skrek sig hesa när matchen började gå mot sitt slut och att det fortfarande stod 0-0. När Norlla kliver fram och sätter dit det vackra ledningsmålet hamnade publiken i extas, arenan kokade och seger-musiken började spelas i högtalarna. Så fort domaren blåste av matchen började det dansas och firas. 

Dagens eldsjäl: Kabir Amiri

Motivering: Kabir hämtar sin musikutrustning och stora högtalare nästan varje hemmamatch för att bjuda Ariana-familjen på musik och dans. En fantastisk person som uppskattas av samtliga. Tack för stödet!


Foto: Nisar Mirza ?