Ariana FC bjuder på 9 mål borta mot Skanör Falsterbo IF

Matchrapport: Skanör Falsterbo IF – Ariana FC 0-9 (0-5)

Det brukar sägas att det inte finns några enkla matcher i fotboll, och ofta kommer det från lag som känner sig lite bättre än sina motståndare. Men finns det verkligen inte några enkla fotbollsmatcher?

Att underskatta sin motståndare är sin egen undergång, men att känna sig överlägsen och samtidigt inte underskatta sin motståndare och ändå kunna prestera på en hög nivå är en konst som inte många klarar av. Svar på frågan är: Ja, det finns enkla matcher i fotboll också, bara man själv inte väljer att göra det svårt för sig.

Under valdagen den 9 september spelades en match som sent kommer att glömmas i Skanör Falsterbo. Malmölaget Ariana FC var på besök och vann med hela 9-0 borta mot Skanör Falsterbo IF. Arianas pigga ‘Lejon’ tog tag i taktpinnen, från att domaren blåste igång matchen och ända tills han blåste av den, och lämnade därmed ingenting kvar för Skanörs IF.

Matchrapport:

En match med spel mot ett mål i 90 minuter, som dock hade två ansikten. I den första halvleken tryckte Ariana FC på ordentligt och lät inte Skanör-spelarna att andas. Ariana skapade en våg av chanser och den sista kvarten av halvleken var en fröjd att skåda, då spelet och tempot gick upp till en nivå där motståndarna knappt kunde röra bollen. När domaren blåste av den första halvleken stod det rättvist 0-5 på tavlan.

Den andra halvleken var däremot inte lika tempostark som den första. Säkerligen för att alla redan kände att matchen var “över”. Coach Omid Hushmand väljer att byta in 4 spelare i den 55:e minuten och det gör att spelet får en ny energi och inhopparna börjar sätta ännu mer tryck på motståndarna. Skanör hade inte mycket att sätta emot och matchens sista spark hamnade i mål och 0-9 var ett faktum.

“Skanör fick sig en fin fotbollslektion av oss. Vi var helt överlägsna, på allt från start till mål, vilket vi också ska vara med våra duktiga spelare. Det var kul men framförallt nyttigt att få göra så många mål också. Det är inte alltid lätt att hålla huvudet kallt och ha fokus när man leder med 5-0 endast 40 minuter in i matchen. Men våra grabbar skötte det galant och jag är nöjd!” – säger huvudtränaren Omid Hushmand

Dagens vackraste: Våra passionerade fotografer!

Motivering: Det är väldigt få lag som har turen att kunna få sina matcher fotograferade av duktiga och professionella fotografer. Vi är evigt tacksamma för att Claes besöker oss och delar med kunskapen till även andra foto-älskare såsom Nisar Mirza. Det är vackert att se att fotbollen även kan främja andra passioner. Idag delar vi två gallerier med bådas bilder.  

Dagens bästa spelare: Ghassan Talozi

Motivering: Behövs det en motivering? Ghassan gör tre mål och leder nu den interna skytteligan med sina 9 gjorda mål denna säsongen. Står rätt och gör det han ska göra gång på gång.

Målskyttar:

18’ Waseem Jafleh
30’ Ghassan Talozi
32’ Saber Azizi
37’ Ghassan Talozi
40’ Ghassan Talozi
54’ Norlla Amiri
63’ Shabir Hussain Jagori
88’ Ymridin Gashi
90’ Mohammad Salim Haidari


Foto: Claes Thureson ?
Foto: Nisar Mirza ?