OFFICIELLT: EROL BEKIR TAR ÖVER ARIANA FC

Den meriterade tränaren Erol Bekir tar över Ariana FC. Erol och klubben är överens om ett långsiktigt samarbete med målsättningen att nå högre divisioner för varje år. 

Ariana FC har arbetat intensivt med att lösa tränarfrågan till den kommande säsongen i division 5. Som sportchef har Omid Hushmand haft huvudansvaret i rekryteringen och han tycker att det varit en tuff process att jobba med.

– Det märks att Ariana FC, på en väldigt kort tid, är ett aktat namn i fotbolls-Sverige. Vi har haft många bra kandidater till tränarjobbet, men det ska alltid koka ner till ett namn i slutändan. Att vi lyckades knyta just Erol Bekir till Ariana FC är något som vi är riktigt, riktigt nöjda med, säger Omid Hushmand.

Erol Bekir anser att det är viktigt för Ariana FC att fokusera sig på ett år i taget och utveckla spelartruppen.

– Det som har varit har varit. Föreningen vill avancera för varje år. Det kan gå fort med framgångar – det kan ta tid. Jag tror på att utveckla den befintliga spelartruppen, det finns mycket ambition och truppen är intressant. Ett ungt och hungrigt lag, och för mig spelar det ingen roll vad spelarna heter. Det handlar om att börja jobba med grupprocessen från första dagen och skapa bra beteenden i hur vi tränar och tävlar. Då har man en stabil grund att stå på för att avancera varje år, säger Erol Bekir.

Erol Bekir är ett välkänt ansikte för fotbollspubliken från sin tid som spelare och tränare i LB07 från 2006-2012. Erol har under många perioder spelat utomlands och har erfarenhet från att spela i Italien, Tyskland och Schweiziska högstaligan.

– Vi är jätteglada att Erol ska jobba med oss, hans profil passar precis in i vår långsiktiga strategi och jag har jagat honom länge, säger Norlla Amiri ordförande.

 

Erol Bekir Ariana FC