Verksamheten utökas med ett korplag: “Vill göra idrotten tillgänglig för alla”

Att vara aktiv inom en sport är ofta den perfekta fritidsaktiviteten. Under hösten 2018 startade Ariana FC ett korplag för att inspirera och erbjuda fler att vara aktiva genom fotbollen. 

Ariana FC bildades 2015 och har efter tre framgångsrika år med A-laget blivit klara för att spela i division fem nästa år. Men ambitionen med klubben har alltid varit att kunna erbjuda idrotten till fler människor. Även de som inte vill träna på elitnivå. Klubben har nu startat ett korplag i inomhusserien för att leva upp till sin värdegrund:

“Ariana FC står för en unik och familjär fotbollsförening som andas kärlek, tro och hopp. Föreningen är öppen för alla och genom vår idrottsliga verksamhet vill vi utveckla människor fysiskt, psykiskt, socialt och kulturellt.”

Varför Korpen? 

Under vår framgångsresa med A-laget har många vuxna och ungdomar hört av sig till oss och frågat om vi kan ordna något till dem som kanske inte kan, eller vill, spela A-lagsfotboll. Valet föll på Korpen eftersom vi vill göra idrotten tillgänglig för alla och där prestige, obligatoriska träningar och vinster inte är det viktigaste. Även om vinna alltid är kul handlar Korpen mer om att bara ha roligt och röra på sig. Skaffa nya vänner och få en gemenskap. Det kändes som en rolig idé och ett bra alternativ. Vi är väldigt tacksamma för att Rahim Hotek, som är en aktiv medlem i föreningen, har ansvarat för att bilda laget och det känns alltid kul när medlemmar tar egna initiativ för att utveckla föreningens verksamhet, säger ordföranden Norlla Amiri.

Bilderna är tagna under höstens sista match mot laget Men In Black som spelades den 17 december. Ariana vann med 2-1.

Foto: Claes Thureson