Sportchefsbloggen: Hela föreningen är byggd på hjärta och det kommer inte att förändras

Det var ett tag sen jag skrev av mig men känner att det är dags nu. Först och främst måste jag hylla våra ledare. Vi har en fantastisk, men framförallt kunnig ledarstab. Klubben har fått in ett lejon som tränare, och det kan man märka på spelarnas beteende ute på fältet. Hyllas dem som hyllas bör!

Vi fortsätter på hyllningsvägen. Nyförvärven, ni har kommit in bra i familjen och ni visar en enorm vilja och ödmjukhet. Hatten av! Jag är nöjd med hela gruppen, härlig nivå på samtliga. Bra närvaro på alla träningar, grym inställning och alla är fantastiskt lyhörda.

Fortsätter vi på detta vis så kan det bli ett roligt OCH historiskt år tillsammans lions! VILJAN! ”Finns inget dödligare vapen än viljan.” Den finns där och jag älskar det! Finns inget annat för oss. Man kan ha en dålig dag som fotbollsspelare där varken dribblingar eller passningar sitter, men man kan aldrig ha en dag där man inte är 110% som ett lejon!

Sen har vi självklart konkurrensen, som inte går att ta på. Det spelar ingen roll längre vilka som tas ut eller vilka som startar matcherna. Inför dagens match saknade vi våra rutinerade och duktiga mittbackar samt 4-5 ytterligare spelare som kan gå rakt in i startelvan. Men detta till trots, går vi in och vinner med 0-5 på bortaplan, mot ett duktigt lag som var obesegrade ifjol, och som satsar på att ta hem div 4 i år. Det märktes inte ens av att vi saknade så många. Vår breda trupp kommer att vara en avgörande faktor för en serieseger ELLER en annan placering. Jag ber alla att man har lite kyla och tålamod. Chanserna kommer!

Försäsongen har varit precis det vi förväntat oss av denna gruppen. Fyra matcher och fyra vinster men framförallt fyra bra insatser. Vidare i MM som gruppetta med 15 gjorda mål framåt och en övertygande vinst i första träningsmatchen. Alla spelare visar en bra teknisk och taktisk nivå, men framförallt hjärta. Magiskt att skåda!

Hela föreningen är byggd på hjärta och det kommer inte att förändras. Vill samtidigt poängtera att allt som har varit är förbi oss och historia som inte hjälper oss framåt. Det som kommer skall är det VIKTIGASTE. Fötterna på jorden från samtliga och så kör vi vidare på detta!

//Omid Hushmand

FORZA AFC!