Ariana tar hem första Hyllie-derbyt i en spännande match

När man som tränare vet att man möter ett lag som är i bottenskiktet så är man medveten om att försöka få killarna på tårna och inte ta en seger i förskott. Det är dock inte alltid man lyckas med det trots att man påtalar det. Dagens match var inget undantag.

Trots att vi upprepade detta både på träningarna under veckan och innan match så skulle det givetvis finnas en nonchalans när domaren visslade i pipan och satte igång matchen… eller så vänder vi på det och resonerar följande:

Två viktiga spelare var borta, en tredje väntar på barn vilken sekund som helst. Någon jobbar natt innan match, en del har varit skadade och inte tränat på två veckor, en mår dåligt och ber om att ta en tablett innan match för att klara spela, någon annan har haft en förkylning under veckan men ställer ändå upp….. osv osv. Är det då konstigt att vi börjar trevande i 25 min och hamnar i underläge på en fast situation mot ett högmotiverat Hyllie som inte har något att förlora. ?

Som ledare vänder och vrider vi på allt och jag vill trots de inledande svaga 25 minuterna hylla mina spelare för att de visar karaktär och vänder 1-0 underläge i ca. 60 minuter till 1-4 och dessutom kunde göra minst 4-5 mål till. Vi är trots allt människor med diverse svårigheter som
ändå måste prestera vecka in vecka ut vilket inte alltid syns. Vi har även en straff i första som vi inte lyckas sätta och paniken kunde fortsätta genom att vara stressade men icke. Killarna visade trots allt en vilja och beslutsamhet i andra halvlek att vilja vända på matchen vilket de gjorde med bravur.

Fanns det andra bakomliggande faktorer som var annorlunda i dagens match? Ja det fanns, Hyllie spelade med en 5 backs linje och ville försvara till varje pris, vilket våra spelare inte heller hade spelat mot i tidigare matcher vilket kanske också ledde till en adaptionstid på de 25 minuterna…

Som ni märker så kan man hitta ett X antal ursäkter men faktum är att vi har kvaliteten att vända matcher även när vi hamnar i underläge och tror på det vi jobbar med. Sedan så har vi killar som kommer in från bänken och visar ett stort ansvar genom att följa de instruktioner vi ger dem. En sista sak är att vi ledare ser saker och ting på ett annorlunda sätt vilket resulterar i att vi ibland måste fatta snabba beslut. Rätt eller fel så måste ett beslut fattas för att väcka laget. Idag gör vi två ändringar ganska omgående i första halvlek vilket faller väl ut och här har jag två fantastiska ledare till hjälp som ser samma saker och ger den backup för att jag med lätthet skall ta dessa beslut.

Vilka spelare förutom alla skall hyllas idag…
Sulan som kom in efter 20-25 min skall givetvis ha det för att han hjälpte till att vinna mittfältet. Saber som gör det viktiga 1-1 och 1-3 målet men även vår kära Norlla med det viktiga 1-2 målet. Norlla får alltid skäll för att inte göra hemjobbet men är en spelare som kan vända en match på egen hand vilket han gör med sina dragningar och ständigt vållar besvär för motståndarna. Deli är en annan spelare jag vill hylla då han missar både straff och en massa chanser och ändå gör ett mål pga. han ändå har modet att löpa in i de farliga ytorna gång på gång.

Fansen hyllar jag än en gång och vill bara påpeka att inte rusa in på plan så det får konsekvenser även om det bara är en kärleksförklaring till spelarna. ?

Önskar er en trevlig kväll ❤️

/Erol Bekir

Målskyttar

6′     1-0 Albin Johannesson
60′   1-1 Saber Azizi
68′ 1-2 Norlla Amiri
86′ 1-3 Saber Azizi
90′ 1-4 Delawar Zadran

Bilder från matchen kommer läggas upp på vår Facebook sida.