Drömstart när Ariana tar hem tredje raka segern i serien

Tredje matchen för säsongen och IFK Klagshamn stod för motståndet, så det var bäddat för en riktig derbymatch mellan två förmodade topplag.

Sommarvärmen hade nått Hyllie IP och strålande solsken gjorde det inte sämre när närmare 550 åskådare var på plats med stora förväntningar. Man märkte att båda lagen var fokuserade och inte ville förlora denna Malmö derby.

Vi själva hade dessutom ett bröllop att närvara på efter matchen då våran målvakt Haris skulle gifta sig och hans budskap var tydlig: Vinn matchen annars blir inte festen lika rolig.

Första halvlek:

Matchen började som toppmatcher brukar nämligen med tuffa närkamper och två lag som inte riskerade mycket i uppspelsfasen. Klagshamn började med några längre uppspel men vår backlinje med lagkaptenen Mustafa Arezo i spets hade full koll på dessa bollar. Det var kamp och glöd i varje duell och jag känner att vi kanske var lite för spända och kanske ovana vid naturgräs för att få det kombinationsspelet vi är vana vid. Dock skulle en fin kombination och en överlapp från vår vänsterkant skapa det första målet där Walid Shams fullföljer i boxen med ett kliniskt avslut efter inspel från Mohammed ‘Crespo’ Al-Asadi. Första halvleken tycker jag att vi skapar en del och kontrollerar på ett moget sätt.

I paus pratar vi om att spela ännu snabbare i våra omställningar för att göra både vårt andra och eventuellt ett tredje mål för att döda matchen. Klagshamn visste vi skulle försöka göra allt för att kvittera efter att ha kroknat lite efter de inledande 30 minuterna.

Andra halvlek:

Andra halvleken inleddes med ett försök till tryck från motståndarna där vi tappar boll lite på fel ställen och de skapar några halvchanser där vi blockar och försvarar oss ypperligt i ett skede där ett mål emot oss hade kunna skapa lite onödig stress. Efterhand så får vi våra omställningslägen där vi kunde punktera matchen men det dröjer ett tag tills Saber får till ett avslut klockrent i mål efter en skottretur från Norlla där han även i momentet innan kunde göra mål. Efter 2-0 har vi en boll i ribban och ett friläge vid inlägg som vi med lite flyt kunde gjort både 3:an och 4:an.

Summering:

Klagshamn är ett bra lag med många duktiga spelare men våra lejon stod emot väldigt bra och offrade sig på ett ypperligt sätt när de skapade några halvchanser. Hela laget gör en fin insats idag där Nunez med sitt lugn och elegans stack ut lite extra för dagen. Vi var värda alla poäng idag och vi bör fortsätta vara lika hungriga i varje match för att ta poängen. Killarna är väldigt ansvarsfulla och har en stor vilja i varje situation vilket gör att marginalerna är på vår sida och detta skall vi ta med oss. Anfallsmässigt skapar vi många fina kombinationer och varierar omställningar med possession på ett väldigt tillfredställande sätt.

Tre raka segrar är en fin start på serieinledningen men jag tycker fortfarande vi har en del småsaker att förbättra. Lyckas vi som lag att förstå helheten i dessa viktiga detaljer och utföra det på ett praktiskt sätt under matcherna så är jag övertygad om att laget kommer nå ytterligare en dimension i båda riktningarna.

Under matchen så fick vår käre forward Omid Hushmand en smäll på knäet och vi håller tummarna att han tillfrisknar och att det inte är av allvarligare art då han inte bara som fotbollsspelare utan även som person är väldigt viktig för laget.

Sedan så vill jag framföra ett stort tack till alla supportrar för det fina stöd och vill passa på att hylla er för sättet ni sluter upp kring laget. Jag är väldigt imponerad av ert beteende där även utomstående supportrar applåderar er för gästvänligheten och kärleken ni visar.

/Erol Bekir

Målskyttar

34′     1-0 Walid Shams
56′     2-0 Saber Azizi

Foto: Claes Thureson
Bilder från matchen kan ni hitta på vår Facebook sida.

Nästa match:

Hyllie IK – Ariana FC
Datum: Lördagen den 27:e april
Tid: 14:00
Plats: Hyllie IP