Sjunde raka vinsten avgjordes i sista minuten

Nu när vi går in i de fem sista matcherna innan serien vänder, så lär många topplag tappa poäng då vi alla möter varandra, så det gäller att ta sina trepoängare som sedan kan bli guld värda i sluttampen.

Under veckan hade vi för avsikt att träna intensivt samt att korta ner träningstiden p.g.a. den heliga månaden Ramadan som är den viktigaste månaden bland troende muslimer. Även om inte alla följer fastan så tippar jag att nästan 85-90% av killarna följer den till pricka. För er som inte vet vad Ramadan innebär så är det månaden då profeten Muhammed (SAW) fick uppenbarelsen från ärkeängeln Gabriel, och under denna månad fastar man under tiden då solen är uppe. Tidsmässigt innebär det från ca. 03.20 på morgonen till ca 21.25 på kvällen och Ramadan är inne på 14 dagen och varar två veckor till. Med detta i beaktning så valde vi även att stå över lördagspasset som vi har som ett match-förberedande pass. Som tränare så studerar du motståndarna och har för avsikt att gå igenom svagheter och styrkor under detta pass och jag hade förberett en del mot Barrikaden, men fick slänga det i papperskorgen eftersom energin omöjligt kunde vara på topp i slutet på veckan pga omständigheterna och jag ansåg att de skulle ha mer nytta av att spara energin till matchen………?

Vi brukar träna väldigt mycket utifrån våra positioner om vad som komma skall även tidigt under träningsveckan så de var väl förberedda oavsett, även om jag personligen gärna hade velat träna lördagspasset.

Barrikaden har ett gäng killar som spelar väldigt mycket på fysiken då de har längden men har många duktiga bollspelare med en funktionell teknik som jag inte tycker de använder tillräckligt av utifrån sin kapacitet. Vi visste att de skulle spela långt och högt med fokus på fasta situationer, och tycker att vi står upp bra i dessa avseenden under matchens första kvart.

Vi är kompakta och rullar boll med ett bra tempo som vi hade pratat om. Vi skapar några halvchanser och dominerar till en början. 1-0 gör vi genom att Mohammad Ibrahim vinner boll på mittplan och spelar fram Norlla Amiri som efter en fint skjuter bollen i mål. Suleman Zahoor som har ersatt vår knäskadade Linus som mittback var tillsammans med Alexander Nunez hur stabila som helst fram till målet, men efter ett motlägg så högg det till i ljumsken och det var färdigspelat för hans del. Detta påverkade laget lite och Barrikaden skulle efter en tveksamhet i vår backlinje onödigt ostört få nicka in en lång lyra i bortre direkt i mål. Detta kom som en liten kalldusch då vi hade full kontroll fram tills dess och våra killar blev lite obekväma ett tag. Vi började drälla med bollen som vi inte hade gjort tidigare och tappade boll lite för ofta för att det skulle vara bra. Trots detta så har vi 2 lägen som vi borde ha gjort mål på men 1-1 i halvtid var ett faktum.

Andra halvlek går vi för segern och det var ett mirakel att vi inte avgjorde matchen i ett tidigare skede. Vi dominerar andra halvleken och borde ha gjort 2-3 mål till, men som så ofta när man inte gör mål så får motståndarna en chans och detta skulle även Barrikaden få men deras skott räddades av vår stabila målvakt Muhammad. Efteråt skapar vi några chanser till men vår Ali Jagori skulle få sista ordet och visa hur det går till när man avslutar. Distinkt avslut och det förlösande 2-1 målet var kronan på verket. Jättekul för Ali och han förtjänar framgången då han har visat under veckan att han är att räkna med.

Dessa jämna segrar är de skönaste för oss ledare och säkert för våra glada supportrar som än en gång förgyllde tillvaron tillsammans med spelarna.

Forza AFC!

/EB

Målskyttar

15′ 1-0 Norlla Amiri 
28′ 1-1 Oskar Wilkon
90′ 2-1 Ali Asa Jagori

Foto: Claes Thureson & Nisar Mirza
Bilder från matchen kommer läggas upp på vår Facebook sida.

Nästa match:

Skegrie BK – Ariana FC
Datum: lördagen den 25:e maj
Tid: 19:00
Plats: Snarringe IP
ariana fc