Ariana FC – Årets nya förening 2019!

Ariana FC tilldelades priset som Årets nya förening 2019. Vi tackar Malmö Ideella för priset och den fina uppmärksamheten!

Nomineringstexten:

Ariana FC grundades 2015 och har alltså på kort tid blivit en populär förening i Malmö, och genom sin verksamhet har man visat på att föreningen vill vara en aktiv deltagare i att bygga ett hållbart samhälle där människor, oavsett ålder, etnicitet eller kön, får möjligheter att utvecklas och bidra till en positiv samhällsutveckling. Där fotboll och idrott kan spela stor roll för att förändra människors liv till det bättre.

Sedan starten har klubben haft en ambition att sätta färg på Malmöfotbollen genom att arbeta modernt och kreativt. Idag kan vi konstatera att föreningen lyckats med detta. Ariana FC lockar hela familjen till idrottsplatsen under matchdagarna. På ett festivalliknande sätt, med ca 500 i publik per match ser man till att hålla grillen aktiv, erbjuda aktiviteter för barnen under halvtidspausen och bjuda publiken på sång och dans efter matchen. Efter MFF i Malmö har Ariana FC flest supportrar i stan. Både på sociala medier men även på sina hemmamatcher i antalet åskådare.

Det är imponerande att lyckas med detta under så kort tid. Föreningen har under verksamhetsåret 2019 startat ungdomsverksamhet med ca 120 barn, bedrivit spontanfotboll för nyanlända, deltagit i folkbildningsinsatser, hållit i ledarskapsutbildningar, varit verksamma på skolor, bildat korpen-lag för både damer och herrar samt fortsatt sitt segertåg med herrlaget i det svenska seriesystemet.

Här kan ni se videon från den digitala prisutdelningen!

#ArianaFC