Ariana FC förstärker med landslagsmeriterade Arfan Habibi

Som många tidigare gånger har Arianas styrelse visat att man jobbar bäst under press. Efter helgens bittra förlust i seriepremiären har man nu gjort klart med landslagsmeriterade mittfältsgeneralen Arfan Habibi för att ytterligare stärka truppen.

24-årige Arfan Habibi har spelat A-lagsfotboll för klubbar i de högre divisionerna i Danmark sedan har var 17 år gammal och kommer senast från spel i danska division 2-klubben Aarhus Fremad.

Arfan Habibi var 21 år gammal när han debuterade i det afghanska landslaget och ser fram emot att bidra med samma energi i Ariana FC.

Hur kommer det sig att du valde Ariana FC?

– Det finns många anledningar till att jag gör valet att ansluta till Ariana. Jag känner ett stort ansvar och ser även det som en möjlighet för mig att göra något fint av min fotboll. Jag vill lämna ett positivt avtryck.

Det kan kännas som att drömmen om Allsvenskan är långt borta idag, men om man blickar tillbaka fem år så kändes säkert spel i division 3 också väldigt långt borta. Personerna som finns runt om kring Ariana idag är målmedvetna, och jag vill bidra till att nå de högt uppsatta målen. Jag vill bli en del av historian om Ariana FC, säger Arfan Habibi.

Vad har du för förväntningar?

Mina förväntningar är att bidra till att vi tar oss upp till division 2 för våra supportrars skull. Men vi behöver också supportrarnas stöd och det är endast tillsammans som vi kommer att lyckas. Som en stor och stark familj!

Sportchefen Omid Hushmands kommentar:

– Arfan får räknas som en värvning av den högre klassen. Rent kvalitetsmässigt är han en av de bästa värvningarna någonsin. Att kunna dra till sig sådana spelare känns underbart. I Arfan får vi en spelare som jobbar hårt åt båda ändarna på plan och är väldigt duktig på att koppla ihop lagdelarna, säger sportchefen Omid Hushmand.

Arfan Habibi kan debutera redan nu på lördag 12/6 i bortamatchen mot Veberöds AIF.

Arfan Habibi och Omid Hushmand

#ArianaFC