Från afrikanska mästerskapen till Ariana FC

Inför helgens seriepremiär har klubben gjort klart med landslagsspelaren Dawda Ngum, som kommer direkt från spel i afrikanska mästerskapen.

Den gambiske landslagsmittfältaren skriver på ett kontrakt över 2022 med Ariana FC. Dawda var så sent som den 29 januari och spelade en historisk kvartsfinal med sitt landslag i AFCON mot Kamerun. Den 31-årige mittfältaren spelade senast för Brönshöj BK i Danmark.

– Det känns roligt att vara en del av en så ambitiös och seriös klubb som har en enorm vinnarmentalitet. Det matchar även mina ambitioner i fotbollen och jag vill därför bidra till att Ariana fortsätter sin klättring i seriesystemet, säger Dawda Ngum.

Sportchefen Omid Hushmands kommentar:

– För mig som sportchef är det en stolt dag att kunna värva en spelare av Dawdas kaliber. För sex år sedan, i division 8 (reservsjuan) lovade Dawda mig att om vi går raka vägen upp till division 2 skulle han ansluta till klubben. Trots intresse från klubbar högre upp i seriesystemet valde han att stå fast vid sina ord.

Som spelare är Dawda brutal i det defensiva och en fantastisk kille att ha med i gruppen. Han kommer definitivt höja nivån, säger sportchefen Omid Hushmand.

#ForzaAFC