‘SMILE – by Ariana’ FC inleds i samarbete med MKB

MKB tillsammans med Ariana FC har sett över möjligheten ifall man kan arrangera aktiviteter för barn och unga boende på Kroksbäck och landade i projektet SMILE.

Projektet är ett samarbete som går ut på att ta barnen ut från området en gång per vecka under hösten/vintern och ge dem en möjlighet att testa på nya roliga saker inne i stan eller besöka en djurpark osv. Ekonomin kan vara en faktor att barnen inte får en meningsfull fritid och en sådan insats kan skapa goda långtgående effekter. Syftet är helt enkelt att förbättra levnadsvillkoren och främja barnens psykiska hälsa och välbefinnande.

– Det är viktigt att vi som klubb kan bidra till att även påverka bostadsområdet där vi bedriver vår ungdomsverksamhet. Kroksbäcks IP är en utmanande idrottsplats och när vi placerades där av kommunen förstod vi att jobbet kommer ta tid. Därav engagerar vi oss också i att bidra till ett lyft av bostadsområdet som på sikt kommer att gynna vår verksamhet, säger klubbens ordförande Taher Azizi.