Kwame Kizito klar för Ariana fC

Ariana värvar meriterade anfallaren Kwame Kizito

Klubben har gjort klart med den meriterade anfallaren Kwame Kizito som spelat i både Allsvenskan och Superettan.

I veckan blev det klart att Kwame Kizito spelar för Ariana FC under 2023. Den 26-åriga ghanesen ansluter senast från seriekonkurrenten Falkenbergs FF. Under 2019 värvades han av nuvarande svenska mästarna BK Häcken och lyckades göra tre mål och tre assist i Allsvenskan. Efter en säsong i Allsvenskan värvades han av Falkenbergs FF för spel i Superettan. Under förra säsongen drog han på sig en skada som höll honom borta för spel och ser fram emot en nystart i Ariana FC.

– Först och främst är jag glad och förtjust över att vara klar för Ariana FC. Valet var inte alls svårt då jag har läst på om klubben sen ett tag tillbaka. Malmö är en vacker stad och Ariana har fantastiska supportrar. Jag vill nu jobba hårt och göra ett starkt intryck under klubbens resa framåt. Ariana är just nu den bästa platsen för mig för att fortsätta utvecklas som professionell fotbollsspelare. Sammanhållningen i laget är otrolig och jag ser fram emot att göra så många mål som möjligt för att ta laget till nya höjder, säger Kwame Kizito.

– Jag vill även uttrycka stor tacksamhet till vår tränare Agim Sopi och sportchefen Omid Hushmand för deras önskan att ha mig här. Jag ser fram emot en framgångsrik säsong utan skador eller missöden och ber om alla underbara supportrars stöd över hela året, fortsätter Kwame Kizito.

Sportchefen Omid Hushmands kommentar

– Kizito är en spännande spelare som vi tror mycket på. Han har egenskaper som vi kommer att ha stor nytta av i offensiven. I honom får vi en kraftfull spelare som jobbar över stora ytor och med sin närvaro blir han viktig för oss i offensivt straffområde. Det ger oss ett verktyg i anfallet som vi saknat lite tidigare, där vi nu får in en spelare som verkligen vill vara i boxen. Med alla sina egenskaper blir Kizito ett perfekt komplement till de övriga anfallsspelarna vi har, säger sportchefen Omid Hushmand.

Foto: HHStudio

#ArianaFC